• Categories
  • Osłonka poliamidowa wędliniarska 8m-fi73mm 100°C

The Symbol : 701338
30.92
opak Add to wishlist
Reviews
Shipping within 24 hours
Shipping price 15
Paczkomat Inpost 15
Kurier Polska 19
Kurier GLS 31
Kurier DPD 44.99
The Availability Of 6 opak
The Weight Of The 0.001 kg

Zamówienie telefoniczne: +48 451690356

Leave your phone

Osłonka poliamidowa służy do przygotowywania domowych wyrobów garmażeryjnych i wędliniarskich.

Pozwala na samodzielne wykonanie parzonych wędlin takich jak salceson, pasztetowa, szynka, metka, mielonka, mortadela, kaszanka. Nadaje się do przygotowania potraw metodą sous vide.

 

Sposób użycia:

Przed użyciem moczyć w wodzie o temperaturze max. 40°C przez około 15 minut. Podczas moczenia cała osłonka powinna być zanurzona w wodzie. Ściśle wypełnioną osłonkę należy zawiązać, a następnie poddać obróbce odpowiedniej dla danego rodzaju wędliny.

Maksymalna temperatura w procesie parzenia wynosi 100°C. Po obróbce termicznej chłodzić powietrzem, nie stosować szokowego natrysku zimną wodą.

 

Osłonki przechowywać w czystym, suchym i przewiewnym miejscu w temperaturze do 25°C.

Posiada atest PZH.

 

Wytrzymałość termiczna: 100°C

Opakowanie jednostkowe zawiera 8 mb ± 5%

Średnica: 73 mm

Wyprodukowane w UE.

There is currently no comments or ratings for this product.
  • Rate

The Whole Thing
The Functionality Of The
Price
The Signature Of The
Opinion Of The